Hoppa till innehåll →

Det lönar sig att gnälla

Mitt första kreditkort, ett visakort, lyckades jag skaffa när jag var 19 år. De flesta bankerna hade 20 års-gräns, men som trogen kund fick jag ett kort och 5 000 kr i kredit. Sista månaderna har strulat lite och jag har betalat för sent.

Mina sena betalningar har faktiskt inte varit mitt fel. Jag hade kanske kunnat betala en liten slant innan avin kommit, men avierna har kommit fram efter förfallodagen. Banken som utfärdat visakortet skyller på posten, men att reklamera hos posten orkar jag inte riktigt. Främsta orsaken till att jag inte orkar är att jag inte tror att det skulle ha någon effekt.

Då privatekonomin också varit lite ansträngd har kortkrediten inte betalats av så snabbt som jag hade önskat. Därför innebar en förseningsavgift om 175 kr att krediten övertrasserades och ytterligare 175 kr debiterades. Under tiden fick jag en till avi försent och betalade så snart jag hann. Det snurrade på ett varv till och kontot övertrasserades igen.

Eftersom jag redan tidigare mailat och gnällt om de sena avierna mailade jag och gnällde igen. Jag hävdade att det inte var mitt fel att betalningen kommit sent och att konot bara övertrasserats till följd av deras avgift. Saldot var 48 kr över kreditgränsen.

Det fungerade faktiskt. Jag fick precis ett mail om att de tagit bort de senaste två avgifterna.

Andra bloggar om:
, , , .

Publicerat i Okategoriserade

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *