Hoppa till innehåll →

Fondmästerskapen över förväntan

Över förväntan, minst sagt. Jag trodde det skulle ta lång tid om jag alls hamnade på topp 100 i fondmästerskapen, men nu har det hänt.
Jag loggade in och kontrollerade ställningen lite tidigare idag och noterade ett tvåsiffrigt placeringsnummer. Idag har jag nått placering 38.
Anledningen är dels att Rysslandsfonden gått upp cirka sju procent (och den utgör just nu 70 procent av min fondportfölj) och dels att Indien gått ner; exempelvis har simplicity Indien backat ungefär sju procent.
Många portföljer på topp 100 hade tidigare en övervikt i Indien och har därför backat kraftigt samtidigt som min egen portfölj ökat i värde. Den totala värdeökningen sedan tävlingens början har varit cirka 20 procent.
Mina riktiga fonder har också gått upp, men det dröjer innan det finns några 120 000 kr där.
Genom en omfördelning i fler fonder minskar jag nu risken i tävlingsportföljen en aning.
Andra bloggar om:
, , , , , , , .

Publicerat i Okategoriserade

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *