Hoppa till innehåll →

Fondtävling med miljonvinst

Aftonbladet är igång igen. Det känns som att ekonomidelen handlar mer om snabba lätta pengar än något konkret som faktiskt kan vara vettigt. Inför lördagen skrev de om drömvinsten (visserligen på spelsidorna) och jag kan avslöja att jag med mina fem rätt vann tillbaka insatsen, men inte mer än så.
Nu uppmärksammar tidningen Swedbanks fondmästerskap i en ny artikel. Det kostar 100 kr att delta och den som under tävligen lyckats höja värdet på de 100 000 kr i fiktiva pengar som varje spelar tilldelas vinner en miljon kronor i fondandelar.

Publicerat i Okategoriserade

En kommentar

  1. […] Fondtävlingen är igång. Jag deltar och ligger inte alldeles uselt till än så länge. Å andra sidan låg jag på plats 1 500 här om dagen för att nu ligga på 2 833. Det beror till stor del på att de fonder jag valt är väldigt känsliga för dollarkursen. Om någon missat det har dollarkursen precis nått ett nytt rekordlägsta. Det är ett medvetet val då jag förväntar mig att dollarn kommer att stärkas väsentligt innan tävlingen avgjorts. Ändå är placeringen rätt ok med tanke på att det är 35 000 tävlande; så oddsen att vinna är bättre än på Lotto. Min fiktiva fondportfölj har ökat i värde från ursprungliga 100 000 kr med dryga 2 000 kr i dagsläget. Det innebär att den förlorat en tusenlapp i värde sedan igår. Min strategi är långsiktig med relativt hög risk. Hög risk tycks hänga ihop med hög avkastning och man måste våga för att vinna. För att minska risken har jag fördelat det hela över tio olika fonder i olika värdsdelar. Den fond som gått bäst hittills av de jag valt är Simplicity Indien. Den har ökat i värde med 5,37 procent. Det som ser ut att vara sämsta valet är Fideltity Focus – China Focus Fund. Fast efter en vecka är det inte direkt värt att se över fondfördelningen. Aftonbladet har listat några experttips. Bloggen Miss Millionairess har utmanat till fondmästerskapen. Hon har ifrågasatt varför det är så få kvinnor på topp 100 samtidigt som hon själv placerat sig i nedre halvan av de 35 000 deltagarna. Med två portföljer ligger hon på plats 17 000 som bäst. Finns det fler ekonomibloggar som deltar i tävlingen? Deltar du själv oavsett om du bloggar och hur går det för dig? Kommentera. Samtidigt kan det vara bra att börja uselt för att sedan avancera. Förra året vann Damir 5 000 kr i tävlingen för att han anvancerade 10 000 placeringar. Andra bloggar om: ekonomi, frihet, oberoende, ekonomiskt oberoende, dollar, fonder, fondmästerskapen. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *