Hoppa till innehåll →

Från fattig till rik

Trettio procent av USAs fattigaste 1975 förändrade sin ekonomi och tillhörde sexton år senare de 20 procent rikaste amerikanska medbogarna. Hur kan det komma sig?
Jakob tog upp det hela i sin blogg, ”Hur jag blev rik”, och jag har en teori som var lite för lång för att bli en kommentar och fick bli ett eget inlägg istället.
Min teori är att det till stor del rör sig om affärsmän. Människor som tagit stora riskar, som kämpat hårt och råkat ut för bakslag. Människor som var tillfälligt fattiga i mitten av sjuttiotalet men fortsatte att kämpa och rätade upp situationen.
Berömde Donald Trump är ett känt exempel. Han har många gånger berättat om hur affärerna gick dåligt och att han en dag stöttet på en uteliggare på New Yorks gator. Mannen hade inga pengar och ingenstans att bo men var ändå mycket rikare än den svårt skuldsatte Donald Trump. Men Trump tog tag i saken; han förhandlade med sina fordringsägare och lyckades vända nedgången till framgång. 
Det finns de som har tur och blir rika, men det gamla talesättet ”Lätt fånget, lätt förgånget” stämmer allt som oftast. Statistik visar att de allra flesta som vinner miljonbelopp på olika former av spel inom något år har mindre pengar än innan vinsten. Framgång har sällan mycket med tur att göra.
Recpetet till framgång är ihärdighet, att strävsamt kämpa framåt. Det krävs lite jävlar anamma; en person som sätter ett mål och vägrar ge upp.
Jag hoppas att jag själv hör till den kategorin. Förmodligen hade jag uppnått mitt mål att bli miljonär innan 25. Jag hade cirka 200 000 kr i reda pengar och ett företag som då borde gått att sälja för åtminstone en miljon. Sen gick det utför och jag skulle tro att en vettig värdering av samtliga tillgångar innebär att jag ligger på ungefär nollstrecket. Men än är jag inte slagen.
Jag får erkänna att det förekommit kortare stunder (ett par kvällar senaste året) då jag funderat på att skita i allt och leva på samhället – det verkar ju fungera för många andra. Nedstämdheten håller dock inte i sig och jag ger inte upp. Jag ska få ordning på min ekonomi. Min dotter ska få bo bättre än så här och jag ska uppnå ekonomisk frihet i min tillvaro.

Andra bloggar om:
, , , , , , .

Publicerat i Okategoriserade

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *