Hoppa till innehåll →

Giriga Väsbyhem

AB Väsbyhem är Upplands Väsby kommuns fastighetsbolag. Det är ett girigt företag som med alla medel försöker pressa ut sista kronan ur sina hyresgäster.
Jag hade själv en lång tvist med Väsbyhem, som var min hyresvärd i sex år (1998-2004). I mitt fall rörde det sig om cirka 5 000 kr som bolaget ville ha för påhittade skador i lägenheten. Givetvis hade de åtgärdat alla ”skador” innan de skickade fakturan till mig och kunde inte styrka att en enda förekommit.
Som underlag bifogade de ett besiktningsprotokoll för en besiktning som aldrig utförts. Väsbyhem var å andra sidan ett företag med bristande rutiner – åtminstone när jag var hyresgäst. Mest anmärkningsvärt är att jag debiterades för mängder av skador som inte fanns och även skador som jag rapporterat förekom vid inflyttning – men de hade inte debiterat för det stora hålet i en vägg som var den enda riktiga skadan.
Framförallt var Väsbyhem duktiga på att stänga av vattnet (allt vatten eller bara varmvattnet) lagom när jag skulle duscha eller diska. Jag duschade sällan mer än en gång per dag och inte vid någon regelbunden tid eftersom jag hade varierande arbetstider – men de var duktiga på att pricka in dessa tillfällen.
Värst var väl att komma hem från jobbet framåt två-tiden på natten för att vakna kl 07.00 när Väsbyhem började bila bort golvet i en närliggande lägenhet. Den renoveringen pågick i flera veckor och var minst sagt störande.
Nåväl. Jag bestred fakturan. Det kom en påminnelse.
Jag bestred påminnelsen – det kom ett inkassokrav.
Jag bestred inkassokravet och det kom en ursäkt tillsammans med ett förnyat krav.
Efter idog brevväxling i ungefär ett halvårs tid blev det tyst från Väsbyhem. Jag skrev långa utläggningar om alla brister och fel bland annat  i deras hantering och i deras regelrätta lögnern. Sen blev det tyst.
Många månader passerade och sen dök det upp ett inkassokrav igen – denna gång från ett inkassobolag. Jag bestred och anmälde till Datainspektionen. Datainspektionen inledde tillsyn och inkassobolaget meddelade att ärendet avskrivits.
Nyligen kom det till min kännedom att Väsbyhem fortfarande anser att de har en fordran på mig. Det positiva i mitt fall var förmodligen att beloppet inte var tillräckligt stort för att Väsbyhem skulle bemöda sig med att dra ärendet till tingsrätten – eller så insåg de att de skulle förlora. Mindre tur har de hyresgäster som haft katter haft. Väsbyhem kräver två hyresgäster på totalt 700 000 kr för renovering av ”kisslukt”. En av hyresgästerna har fått en offert från ett annat företag än det Väsbyhem anlitat som kan utföra den nödvändiga saneringen för 20 000 kr. Fint påslag från Sveriges girigaste hyresvärd – Väsbyhem.
Andra bloggar om:
, , , , , , , .

Publicerat i Okategoriserade

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *