Hoppa till innehåll →

Skrämd till dålig affär?

Har du blivit skrämd av analytikernas domedagsprofetior och paniksålt dina aktier? Du är långt ifrån ensam.
Skärrade analytiker skrämmer småspararna till panikaffärer, säger Claes Hemberg på Avanza till SvD. Artikeln talar om att småspararna gör nästan dubbelt så många aktieaffärer som normalt. Många paniksäljer aktier efter att analytiker och bankfolk gör uttalanden om dåliga tider och rekommenderar räntesparande.
Visst kan det vara en god idé att sälja aktier som kommer att fortsätta gå ner. Å andra sidan kan det mycket väl vara köpläge. Förr eller senare kommer det hela att vända. Den stora frågan är när.
Personligen håller jag förnärvarande i såväl aktier som fonder. Jag säljer inget, men jag har inte heller köpt något. Det beror delvis på att jag förväntar mig att nedgången ska fortsätta åtminstone lite till – men den största orsaken är ändå att jag inte har speciellt mycket pengar över att investera för stunden.
Hur har du själv gjort och varför?

Publicerat i Okategoriserade

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *