Hoppa till innehåll →

Drömvinsten

144 miljoner kronor imorgon. Så mycket är drömvinsten uppe i. Att drömma är ju aldrig fel även om det finns de som menar att spel är en ”skatt på dumhet”. Det finns många klyschor att ta till. Man måste spela för att vinna till exempel.
Själv lockas jag av möjligheten att vinna åtminstone en miljon. Det skulle inte sitta det minsta fel. Livet skulle inte förändras – jo, en aning – för en miljon är inte tillräckligt mycket pengar.
Visst har jag vunnit på Lotto. Min senaste storvinst var en dryg hundring. I princip fick jag pengarna tillbaka. Men de riktigt stora vinsterna har uteblivit.
En aning inspirerad av Aftonbladets artikel där de listar de nummer som kommit upp minst antal gånger de senaste åren loggade jag in på Svenska Spel. En tidigare vinst fanns kvar på spelkontot så jag satsade i princip alltihop på lotto. Ett minisystem och ett par helt slumpade rader.
Vi får väl se hur det går. Fast vinner jag drömvinsten vet jag inte om jag skulle våga berätta det för någon alls. Jag skulle berätta att jag vunnit för mina närmaste, säga att det var ett par miljoner. Frågan är faktiskt om jag ens skulle berätta för min flickvän att ”nu har jag 144 miljoner på bankkontot”.
Den där livförsäkringen jag tänkt skaffa skulle jag nog låta bli i alla fall.
Andra bloggar om:
, , , , , .

Publicerat i Okategoriserade

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *