Hoppa till innehåll →

Elräkning

Hör du till de som hör av sig om en förväntad faktura inte skulle dyka upp eller gläds du bara åt att slippa betala denna månad?
Fakturor har en tendens att dyka upp med vissa intervall; hyran för en hyreslägenhet brukar erläggas månadsvis i förskott. Men vad händer när fakturan inte dyker upp? Om du saknar fakturan är det förmodligen bäst att kontakta företaget. Det kan ju vara posten som har slarvat och då brukar det dyka upp en påminnelse med påminnelseavgift och dröjsmålsränta pålagd. För just lägenhetshyran ska försenad betalning med så lite som en dag kunna utgöra grund för  uppsägning av hyresrätten.
Mindre roligt blir det om det inte upptäcks. En bekant till en bekant fick nyligen en elräkning för ett par års förbrukning. Det var frun i huset som hanterade räkningarna och hon hade inte saknat elräkningen. Vilket elbolag det rörde sig om framgick inte av berättelsen men det är inte omöjligt att det var Eon. Elräkningen kan ju sedan ett par år tillbaka komma i två delar, dels från elkraftsleverantören och dels från elnätsleverantören.
Eon har i alla fall lyckats uppröra en pizzabagare i Helsingborg som fått en elräkning på drygt 300 000 kr för åtta års elförbrukning. De hade missat att fakturera honom samtidigt som han betalat för sin el till två elbolag. Att Eon var inblandade kände han inte till. Pizzabagaren har anlitat en advokat och hur det slutar återstår att se. Läs artikeln i HD.
Men dubbelkolla din elräkning och se till att den inte uteblir; det kan bli en dyr och mindre trevlig överraskning när elbolaget upptäcker att du faktiskt är kund.
Andra bloggar om:
, , , , , , .

Publicerat i Okategoriserade

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *