Hoppa till innehåll →

Fondmästerskapen se upp!

De senaste veckorna har jag loggat in och gråtit inombords över utvecklingen av mina fonder i Fondmästerskapen. Värdet har minskat dag för dag och placeringen har blivit sämre. När jag loggar in idag ligger jag på 20:e plats.
Men mina fonder har inte gått bra. De har gått dåligt. De har bara inte gått lika dåligt som för de flesta andra. Än en gång besannas uttrycket att bara för att man är bäst behöver det inte betyda att man är bra.
Mina fonder har gått uselt på sistone. Faktum är att fonderna var värda 5 000 kr mer för en månad sedan när jag låg på plats 103 än de är idag när jag ligger på plats 20.
Främst är det min investering i guldfonden som inte tappat i värde när allt annat gått ner. Nära halva min portföjl är investerad i BlackRock World Gold Fund. Fonden investerar i gruvindustrin och redovisas i euro. Annars har en tanke varit att investera i dollarbaserade fonder eftersom den amerikanska dollarn förhoppningsvis stärks på längre sikt och ger en positiv valutaeffekt på investeringen.
Dock är det långt kvar till mållinjen, men det känns som att det faktiskt finns en liten chans att ta hem hela Fondmästerskapen på sikt.
Andra bloggar om:
, , , , , , , .

Publicerat i Okategoriserade

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *